Hungry as a goose!!!

STG news develop to a time and a place. We will be playing 22nd March in Orto bar. Barely modern and ŠKM banda will also be playing that night. We have 30 minutes to impress the judges so do you guys have any ideas what songs we should play?

We did two interviews on radio Študent and one of them got archived so you can listen to it by clicking here. Our part of it starts at 18 minutes.

Dandelion children so pičke also got it’s first review. It was done by Božidar Kolar and this is what he had to say:

Zanimivo je kako je moderni rock, ki je zrasel na prvinah alternativnih izvajalcev iz druge polovice osemdesetih in začetka devetdesetih let, ter kulminiral v poznanem grungeovskem zvokovju, v minulem desetletju izgubil privlačnost, ki jo je s trdimi kitarskimi riffi in počenim vokalom tako dolgo imel v lasti. Razlog za to nedvomno leži v dejstvu, da so različni izvajalci predolgo kopirali uveljavljene vzorce in dodobra prežvečili vse možnosti, ki jih je ozek okus dopuščal. Predvsem v letu 2011 smo lahko slišali očitke, da so edine dobre rockovske stvaritve bili na plan sposobni spraviti le stari mački slovenske alter-rock scene – Demolition Group in Res Nullius, v mednarodnih vodah pa je leto prej to letelo na Nicka Cavea z Grinderman in Jacka Whitea z The Dead Weather.

Dandelion Children, ki se s trdnim podtaljem a neobremenjeno domišljijo kot ustvarjalci glasbe kalijo že vrsto let, so v samem začetku letošnjega leta na slovensko glasbeno sceno vrgli plošček, ki izziva prej navedene trditve. Album z naslovom „Dandelion Children so pičke“ vsebuje namreč trde in distorzirane zvoke, ki se tolikokrat povezujejo z mediokriteto, a jih na svež ter zabaven način strne v kvalitetne in raznovrstne izdelke. Komadi na Pičkah sicer kljub pričakovani žanrski razgibanosti občutno bolj tvorijo albumsko celoto kot pri prejšnjih izdelkih ljubljanskega tria, zaradi česar je album fluiden in zanimiv.

V enajstih komadih se pokaže bandov napredek, predvsem na veliko bolj razgibanem in opaznem basu, ki na čase spominja na stil Lesa Claypoola, v glasbi pa je mogoče slišati tudi vplive legend kot so denimo The Pixies ali System of a Down. Skozi nekatere komade se vleče tudi subtilna nota skaja, ki pa je tako krepko prežeta z Dandelionovskim karakterjem, da skoraj ni opazna. Najbrž je glavna lastnost Pičk ravno ta prepoznaven karakter – sinteza raznovrstnih žanrov z dolgoletnim ustvarjanjem v isti, domači postavi, ki je rodila zvočno obliko s prepoznavnimi karakteristikami.

Dandelion Children so pičke je sicer prvi album ljubljanskega tria, ki je natisnjen tudi v fizični obliki. CD, ki ga odlikuje zanimiv dizajn razkriva kako je do albuma sploh prišlo in kdo je kriv za njegov nenavaden naslov. Hkrati pa nam vrsta zahval na notranji strani škatle in relativna preprostost embalaže (plošček nima standardnega bookleta, le obojestransko natisnjen cover), da občutek, da skupina resnično uživa ob svojem delu in, da je izjemno hvaležna za omogočeno snemanje. Produkcija plate je v primerjavi z bendovimi prejšnjimi izdelki na visoki ravni in nasploh omogoča visoko poslušljivost. Potrpežljive poslušalce pa čaka tudi nagrada. Na koncu se skriva skrit jam, ki je sicer pričakovano slabše kvalitete a povzame bendovo energijo, ki jo drugače emanirajo na odru.

Don’t show up to your first date with blood on your shirt looking like you just strangled a homeless person in a dark alley with a piano wire and you’ll be fine!!!